Poëzieweek 2022

  19 oktober 2021

De Poëzieweek 2022 laat van zich horen tussen Geraardsbergen en Oosterzele! De aftrap is op 23 januari in Bib Oosterzele met Alicja Gescinska, op 27 januari vervoegen Delphine Lecompte en Mauro Pawlowski het programma in CC Zoetegem, en op 28 januari Peter Holvoet-Hanssen en Joachim Badenhorst in het Arjaantheater met ‘De wolkendragers’. Het slotfeest is in Bib Herzele met klimaatdichters Willie Verhegghe en Moya De Feyter.

Maar wat met jouw talent? Ben jij gebeten door poëzie? Schrijf je graag klankdichten, naamdichten, ben je in de ban van haiku’s en limericks of pen je zelf graag elfjes neer?

Woon je op het grondgebied van Route 42, bezorg ons dan jouw gedicht in het thema ‘NATUUR’ en wie weet word jij wel de Route 42-dichter van 2022!

Deelnemen kan tot 30 november. Inzendingen per e-mail naar gedicht@route42.be met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.

Een professionele jury, bestaande uit niemand minder dan Delphine Lecompte en Peter Holvoet-Hanssen, zal uit alle inzendingen een shortlist opstellen. Zowel uit de categorie ‘kinderen en jongeren tot 18 jaar’ als voor de categorie ‘plus 18-jarigen’ kiezen we een Route 42-dichter. Begin januari 2022 laat Route 42 de shortlist op jullie los via de website www.route42.be en via de gedrukte poëziebundel. Zo kan ieder zijn favoriete dichter naar de overwinning stemmen!

De winnaar uit elke categorie ontvangt een waardebon van € 100 en mag zich een jaar lang de Route 42-dichter van 2022 noemen. Bovendien krijg je de kans om de inwoners van Route 42 een jaar lang te laten genieten van gedichten van jouw hand. De winnaars uit beide categorieën worden bekendgemaakt tijdens de slotvoorstelling in de Wattenfabriek van Herzele op 2 februari. Verwacht je aan scherpe teksten van enkele klimaatdichters!

Het volledige reglement van de wedstrijd vind je hier.

Meer nieuws

Regionaal uitlenen regiobib ROUTE 42 groot succes

20 januari 2021
Het aantal regionale uitleningen binnen regiobib Route 42 (Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem) kent sinds september een ware explosie. Zo blijkt uit de jaarcijfers van het bibliotheekverkeer. Maandelijks worden nu een duizendtal materialen tussen de zes bibliotheken uitgewisseld. “Alles heeft te maken met de realisatie van een pilootproject binnen Lees meer

Atelier in Beeld

11 januari 2021
Als de corona-maatregelen het toelaten, lanceert Kunstwerkt op 7, 8 en 9 mei 2021 een gloednieuw open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel: Atelier in Beeld! Ben je beeldend kunstenaar, een student of leerkracht in het deeltijds kunstonderwijs, de begeleider of kunstenaar in een zorginstelling met een Lees meer