Reglement Gedichtenwedstrijd Route42

 1. ROUTE 42: werkt regionaal samen in Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem rond cultuur en bibliotheek, organiseert n.a.v. de Poëzieweek 2022, een GEDICHTENWEDSTRIJD met als thema: NATUUR.
 2. Het ingestuurde gedicht moet origineel zijn en in het Nederlands geschreven zijn.
 3. De maximale lengte van een gedicht is 40 regels, inclusief witregels, exclusief titel (let op: een langer gedicht kan niet in meerdere delen worden ingestuurd).
 4. Elke deelnemer moet inwoner zijn van één van de 6 gemeenten en mag maximaal 1 gedicht inzenden. Dit gedicht mag nooit eerder deelgenomen hebben aan een wedstrijd, en mag nooit eerder gepubliceerd zijn.
 5. Er  zijn 2 leeftijdscategorieën: -18 en +18, die kunnen deelnemen aan de wedstrijd.
 6. De inzendingen moeten ten laatste 30 november 2021 aankomen via gedicht@route42.be met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.
 7. De beoordeling gebeurt eerst door een professionele jury en daarna door het publiek. Er zal in elke leeftijdscategorie 1 winnaar aangeduid worden en deze worden dan 1 jaar lang Route42-dichter. Bovendien wint de eerste van elke categorie een prijs twv € 100 en de andere geselecteerden een prijs twv €25.
 8. De auteur geeft toestemming om zijn/haar gedicht te publiceren in een gedichtenbundel.
 9. De 2 winnende gedichten worden op een banner gedrukt, die een plaats zullen krijgen op een gemeentelijk gebouw.
 10. De bekendmaking van de winnaars zal plaatsvinden op het slotfeest donderdag 2 februari 2022 in De Wattenfabriek in Herzele. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.
 11. Leden van de jury en de organisatie mogen niet aan de wedstrijd deelnemen.
 12. Over de uitslag, die bindend is, kan niet gecorrespondeerd worden.
 13. De organisator is niet verantwoordelijk voor verloren gegane inzendingen. Inzendingen worden niet geretourneerd. Door deel te nemen aan deze gedichtenwedstrijd aanvaardt de inzender het reglement en elke beslissing van de jury.